Стартира M-Tel Media Masters 2012

Written by Център за развитие на медиите. Posted in Uncategorized

От тази година  журито на конкурса ще може да прави номинации за участие

От 23 януари журналисти от цялата страна, отразяващи всички сфери на обществения живот в България, ще могат да изпращат свои авторски творби за участие в третото издание на M-Tel Media Masters. Срокът за участие е до 20 февруари. Aвторските материали трябва да са публикувани или излъчени в периода от 21 март 2011 г. до 20 февруари 2012 г. Те трябва да представят теми, свързани с всички области от животa, върху които новите технологии са оказали влияние.

Всеки журналист може да кандидатства с до три свои материала. Номинации от медии, неправителствени организации и експерти в областта на медиите също ще се приемат за участие. Новост в поредното издание на M-Tel Media Masters през 2012 г. е правото  на всеки член на журито също да номинира по един  претендент за всяка от конкурсните категории.

Журито определя победители в три категори – печатни медии, електронни медии, информационни агенции и нови медии. Както в предните две издания на конкурса, така и през тази година конкурсните материали ще бъдат оценявани според критериите информативност, обективност, аналитичност, творчески и нестандартен подход към темата.

Победителите в трите категории ще бъдат отличени с парични и предметни награди.

Наградата M-Tel Media Masters е признание за най-добрите журналистически работи по теми, свързани с всички области от нашия живот, повлияни от новите технологии – интернет, радио и телевизия, комуникация, пътувания, медицина, финанси, търговия, криминология и много други.

Целта на конкурса е да покаже влиянието на иновациите върху ежедневието ни, развитието на икономиката и обществото не само в България, но и по света.

И през тази година организатор на конкурса е Центърът за развитие на медиите. Експертите на неправителствената организация ще приемат номинираните материали, ще направят предварителната селекция на кандидатурите и ще подпомагат работата на независимото жури, което ще определи най-добрите журналистически постижения.

За повече информация:
Катя Благоева, Център за развитие на медиите
тел. 02/ 988 92 65