Дискусионен форум “Идеите – това сме ние”

Written by Център за развитие на медиите. Posted in Конференции и кръгли маси, Новини

От 3-ти до 6-ти септември 2012 г. неправителствената организация “Обединени идеи за България” организира в Софийския университет дискусионен форум под наслов “Идеите – това сме ние”.

Над 150 студенти от страната и чужбина ще имат възможност да обсъдят ключови въпроси с изтъкнати журналисти, културолози, образователни експерти и политици, сред които: Евдокия Манева – зам.-министър на околната среда и водите, бившият зам.-министър на труда и социалните грижи – Минчо Коралски, доц. д-р арх. Йорданка Кандулкова – един от водещите експерти в областта на недвижимото културно наследство, Камелия Иванова – редактор на сп. Forbes в България, един от основателите на група “Трансформатори”, Валери Гюров, носителят на голямата награда за млади учени Питагор (2011 г.) – д-р Милен Георгиев, проф.дикн Стоян Денчев – ректор на УниБИТ, изпълнителият директор на “Икономедиа” АД – Бисер Боев и др.

В дискусиите ще се обсъждат актуални проблеми в сферата на здравеопазването, науката и културата, спорта, екологията и опазването на околната среда, образованието, икономиката, труда и социалната политика. Участниците ще бъдат разделени на екипи и ще имат възможност да предложат идеи за решаване на съществуващите проблеми под формата на проект. Спечелилият най-много положителни отзиви проект ще бъде реализиран в следващите 3 месеца.

Фондация “Център за развитие на медиите” е партньор на организаторите и подкрепя тяхната инициатива. Управителят на фондацията Асен Величков ще изнесе пред участниците в журналистическия екип презентация на тема “Медиен тоталитаризъм и възможности за гражданско противодействие”.

Повече информация за събитието можете да получите на сайта на организаторите.