Моето любимо място в сърцето на София

Written by Център за развитие на медиите. Posted in Новини, Проекти

poster_StSOFIA_zasaitaПроектът „Моето любимо място в сърцето на София” има за цел да мотивира младите хора да открият нови градски пространства в столичния център, а екипът на проекта заедно с експерти и специалисти да предложат възможни решения за тяхното ново градско или архитектурно обновление.
За срока на проекта ученици от гимназиалните класове на четири училища в район „Средец” – 9 Френска езикова гимназия “А. Ламартин”, 133 СОУ “Ал. С. Пушкин”, 7 СОУ “Св. Седмочисленици”, 12 СОУ “Цар Иван Асен II” – участваха в обучение и след това в конкурс за заснети с мобилен телефон или таблет клипове на любимо място в центъра на София. Клиповете бяха качени в платформата за видеосподеляне vbox7.com/moetomiasto. С помощта на журито на конкурса, включващо представители на ЦРМ, район Средец, БНТ, vbox7.com, както и поп-певицата Прея, чиято песен “Малките неща” послужи за фон на клиповете, бяха отличени трима победители – Калина Драгомирова, 12 клас, 9 ФЕГ “Алфонс дьо Ламартин” (Френската), Никол Първанова, 10 клас, 12 СОУ “Цар Иван Асен ll” и Елена Енгьозова, 10 клас, 91 НЕГ. Техните клипове са съответно за Малките пет кьошета, Борисовата градина и езерото Ариана. Наградите, между които таблет, цифров фотоапарат и музикален плеър от район “Средец”, смартфони от Мтел, тениски от tricotage.bg, билети за детската Евровизия и възможност за стаж в БНТ, както и стаж в продуцентската компания на vbox7.com – 7Talents, ще бъдат връчени на специална церемония в ритуалната зала на район “Средец” на 17 ноември 2015 г. След награждаването младите столичани ще имат възможност да дискутират с районната администрация, архитекти и експерти от общината различни въпроси относно развитието на централната градска част на София.

Проектът „Моето любимо място в сърцето на София” е инициатива на фондация Център за развитие на медиите и се осъществява с подкрепата на Столична община, програма Европа, в партньорство с район “Средец”, БНТ и vbox7.com.