Фондация „Конкордия България“ и Галерия „Арт Муза“ oткриват изложба с детски картини и рисунки

Written by Център за развитие на медиите. Posted in Новини

DSC_0038Фондация „Конкордия България“ и Галерия „Арт Муза“ по случай Деня на София Ви канят на 17 септември 2017 г. от 11.00 ч. на откриването на изложба с детски картини и рисунки във фоайето на Централна гара. Дейността се подкрепя от Центъра за развитие на медиите.

Изложбата е на тема „София – културна столица на Европа през детските очи“ и е резултат от детски пленер, проведен през пролетта на 2017 с участието на около 40 деца и младежи от столични училища, както и деца от уязвими групи и  бежанци.

Ще може да се насладите на детското творчество претворено върху 24 платна и 15 рисунки в обновеното фоайе на Централна гара до 10.10.2017. Творбите на младите художници бяха изложени в периферни столични пространства – гара Подуяене, гара Захарна фабрика и сега последна спирка е Централна гара.

Проектът е финансиран Столичната програма „Култура“ и се осъществява във връзка със специалния приоритет на за 2017 – „София – домакин на председателството на България на съвета на Европейския съюз през 2018 г.“. Основната цел е да стимулира достъпа до култура на хора със специфични потребности, да децентрализира културния живот от центъра към периферията, както и да естетизира нови културни пространства